De varkens

De Tamworth is één van de oudste varkensrassen te wereld, waarvan de herkomst te herleiden is tot het Europese wilde zwijn.
Opvallend is het uiterlijk: de vacht is rood of gemberkleurig, de neus en het lichaam zijn lang, de oren staan rechtop en de hoge poten zorgen ervoor dat het varken al wroetend niet met de buik over de grond sleept. Met diezelfde hoge poten kan het varken ook hoge snelheden ontwikkelen. De Tamworth staat bekend als hardloper.
Het is een sterk ras dat goed tegen kou en warmte kan.
Dankzij de hardheid en de geringe gevoeligheid voor ziekten kan de Tamworth goed dienst doen als buitenvarken, bij voorkeur in de bossen.
De biggen van het Tamworth varken groeien overigens lang niet zo snel als industrievarkens, maar eenmaal volwassen kunnen ze wel een fiks gewicht bereiken: tussen de 250-370 kg. Waardoor ze tevens als slow-food vleesvarkens hun waarde behouden.

Al onze varkens zijn stamboek geregistreerd bij de British Pig Association.
Bovendien zijn we lid van de Tamworth Breeders Club, de rasvereniging in Engeland.
Het Tamworth varken is namelijk aangemerkt als ‘kwetsbaar’. Dit gezien zijn kleine aantal geregistreerde fokzeugen.

Waarom houden wij onze varkens op deze manier?
Het Tamworth varken is een sterk oer-ras dat nog dicht bij zijn afkomst staat. Een varken dat het jaar rond buiten kan zijn en geen antibiotica nodig heeft om te overleven. Maar bovenal, een geweldig gezellig varken dat graag bij de mensen is. Een ideaal varken dat voldoet aan onze eisen.

Met onze manier van varkens houden willen wij laten zien dat het kleinschalig varkenshoeden mogelijk is. In samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer, boeren en particulieren zorgen we ervoor dat onze varkens een prachtig leven leiden; altijd in de buitenlucht en altijd voldoende ruimte.
Bovendien is hierdoor het hele proces zichtbaar en transparant. Dit houdt in dat iedereen welkom is om eens bij onze varkens te kijken.
We vinden het belangrijk dat wij zelf nauw betrokken zijn bij alle aspecten van het leven van onze varkens: van geboorte tot slacht.

 

Wat eten onze varkens?
Onze varkens krijgen dagelijks brok gevoerd als basis. Daarnaast krijgen ze allerlei andere lekkernijen;Fruit, hazelnoten en eikels uit de omgeving. Brood dat overblijft bij restaurants en bakkerijen.
Hierdoor zorgen we er ook voor dat er minder eten weggegooid wordt.

 

Waarom Long Snout Pork?
Vaak wordt ons gevraagd waarom wij een Engelse bedrijfsnaam gebruiken. Allereerst omdat het Engelse varkens zijn. Daarnaast vanwege de karakteristieke lange snuit van deze varkens. Pork duidt op ons vleesverkoop.

 

Wil je onze varkens in het echt zien?
Bel, mail of app om een afspraak te maken! We leiden je graag rond op ons bedrijf en vertellen je alles over onze varkens.
06-55795987
info@longsnoutpork.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.