Het Vlees

Ons varkensvlees
Historisch gezien stond het Tamworth varken bekend om zijn malse vlees en goede bacon. Het varkensvlees heeft een stevige consistentie en meer rode kleur. Het is nootachtig en zoet, met een diepe smaak. Het vlees is gemarmerd; het vet is verweven in het vlees en maakt het mals. De Universiteit van Bristol heeft een smaaktest gedaan en beoordeelt Tamworthvlees als de beste in vergelijking met andere zeldzame rassen en het commerciële varkensvlees.

Het varkensvlees wordt bij ons gelijk na het versnijden verpakt en ingevroren. Op die manier hebben wij geen extra conserveringsmiddelen nodig om een vers product te kunnen leveren.

Scharrelvlees pakketten
We stellen gevarieerde pakketten varkensvlees samen van 2kg of 3kg. Hierin zitten verschillende soorten varkensvlees; saucijs, schnitzel, karbonade (haas, schouder, rib), speklap, varkenslappen, hamlappen etc.

In de pakketten zit standaard geen orgaanvlees (nier, hart, lever, tong) of reuzel. Wil je dat wel? Geef dit dan aan bij de bestelling.

De saucijzen worden op een ambachtelijke manier door onszelf gemaakt. De kruiden komen rechtstreeks uit Engeland. We stellen een pakket samen met alle 11 smaken:
Gold Seasoning, Appel, Prei, Cumberland, Chili & Knoflook, Cranberry, Britsh Banger, Geroosterde Honing, Gember & Lente-ui, Tomaat en Franse kruiden & Knoflook.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.